8 Şubat 2016 Pazartesi

Nasuh Mahruki’nin Ruhsal yolculuk sergisi-Yılmaz Parlar


 Nasuh Mahruki’nin Ruhsal yolculuk sergisi


Buddha’nın 4 Kutsal Hac Mekanı konulu 2 Şubat – 5 Mart 2016 tarihleri arasında kadar sürecek fotograf sergisi, Teşvikiye’de RenArt sanat
Galerisi’nde açıldı. Sadece fotograf sergisinin güzellikleri değil ziyaretle alabileceğiniz çok olgu var. Güçlü olabilmenin, güvenin gizli ilhamıyla pozitif olabilmenin izlerini her karesinde hissetdiren fotoğraflar.
İstanbul’dan Katmandu’ya, iki kişi olarak  gerçekleştirdiği gidişi ve tek olarak dönüşüyle   yaptığı 4 ay süren 21.000 kilometrelik zahmetli, riskli, zorlu, tehlikeli yolculuğun Dünyanın en yüksek dağına Everest’e çıkan ilk türkün birikmiş olan anıların toplandığı Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi kitabın sunumu ve foto sergisi ziyaretcileri büyüledi.
Buddha’nın 4 Kutsal Hac Mekanı Sergi
Nasuh Mahruki’nin ruhsal yolculuğu
Budistlerin en önemli 4 hac mekanında çektiği fotoğraflar. Buddha’nın doğduğu yer; Lumbini, aydınlanmaya ulaştığı yer; Bodh Gaya, ilk dersini verdiği yer; Sarnath ve öldüğü yer; Kushinagar. Bu dört yerin biri, doğduğu yer Nepal’de, diğerleri Hindistanda yer aldığını yine kendisinden bilgileniyoruz.
Pek çok alanda kişisel gelişim üzerine değerli konferanslar veren Nasuh Mahruki’nin birde insanların çok yönlü hobileri olmasını kendini keşfetme bunları biriktirme hayatın her alanına taşımayı her zaman dile getirmektedir.
Önce Nişantaşı Akkavak Sokak’ta sonra Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi faaliyetlerine devam eden, yurtdışında ve yurtiçinde projeler geliştirmeye yönelik gösterdiği performans ile gözde mekan haline gelen RenArt Çağdaş sanatı desteklemek adına genç sanatçılara, sanat arenasında var olabilecekleri platform oluşturmak, exchange programları ile onları yurtdışına göndermek, workshoplar yapmak ve usta sanatçıları temsil ederek, onlara kapsamlı sergi projeleri geliştirmek misyona sahip olması, sanatcı Nasuh Matruki’nin düşünceleri ve icratları örtüşmektedir. Temelinde bu nedenle RenArt galeriyi tercih etmesini anlıyoruz.  
Çok yoğun ilgiyle sergi açılışın yapıldığı galeri RenArt Gallery sahibi sanatcı Berrin Akmanlar Kerpiç galerisi hakkında Küratör, sanatçı ve yatırımcı ağını yeniden düzenlemek ve tanımlamak, interdisipliner bir dil geliştirmek onlara platform yaratmak ve çağdaş sanat marketi olarak düşünülen galeri konsepti usta sanatçı temsilciliği ile geniş bir çerçeveye oturmak olarak yola çıktık şeklinde açıklamalarda bulundu.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder